Recensies klant

Een dame van midden 30 die twijfelde over wat ze wilde doen. Zij had door het vertrek bij haar laatste werkgever een deuk in haar zelfvertrouwen opgelopen. Zij heeft een gezin en probeerde vele ballen tegelijk hoog te houden.

“Maaike is een heel fijn persoon om mee samen te werken. Ze luistert goed, zodat ze een precies afgemeten plan kan maken samen met jou. Je kan haar altijd goed bereiken voor vragen. Wat ik persoonlijk als heel prettig ervaar, omdat je zo niet kan vastlopen op ‘huiswerk’. Maaike heeft altijd alles netjes op orde en papieren bij de hand. Ze legt alles heel duidelijk uit. Kortom: Bij Maaike kom je er zeker uit wat je kan en waar je naartoe wilt in jouw carrière.”

 

Een dame van midden 30 die op zoek was naar een goede balans tussen privé en werk. Die op zoek was naar meer zelfvertrouwen en die rond liep met de vraag “wat wil ik nu echt gaan doen”. Evaluatievragen en haar antwoorden.

Wat was het doel dat je graag wilde bereiken in het traject?
“Uitzoeken wat voor werk nu precies bij mij past en of ik sommige functies wel aan kan.”

In hoeverre en op welke manier heeft het traject hieraan bijgedragen?
“Ik heb beter inzicht gekregen in hoe ik in elkaar zit qua werk, wat ik nu echt belangrijk vind en daarnaast dat ik meer kan dan ik dacht.”

Wat kun je zeggen over de duur en de frequentie van de gesprekken?
“Deze waren prima. De tijd dat we samen waren was qua tijd genoeg om alles te bespreken en om het huiswerk door te nemen. Daarnaast kon ik Maaike tussendoor ook per mail of telefonisch bereiken.”

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
“Dat ik toch wel meer van mijzelf mag laten horen. Dat ik best wel wat kan en weet.”

Hoe ga je met het geleerde verder?
“Dat ga ik proberen verder uit te werken bij mijn huidige baan. Ik heb het er ontzettend naar mijn zin en ik denk dat het ook een goede plek voor mij is om dit verder uit te werken met wat ik met Maaike heb doorgenomen.”

Hoe heb je de gesprekken ervaren?
“Heel prettig en relaxed.”

Wat zie je als de sterke punten van deze loopbaancoach?
“Maaike kan alles heel goed relativeren. En dat had ik ook wel nodig. We begrepen elkaar heel goed, zodat zij mij op alle vlakken kon begeleiden. Vlakken zoals onzekerheid en het meer voor jezelf op durven komen.”

Welke tips/suggesties heb je ter verbetering?
“Geen. Maaike heeft alle papieren altijd bij de hand, kan het ook naar je toe mailen. Is goed bereikbaar (mail, telefonisch). En de gesprekken zijn volgens mij precies lang genoeg zo 1 uur / 1,5 uur. ”

Wat voor cijfer geef je je loopbaancoach?
“Een 9”

Wat wil je verder nog kwijt over de coach/ coaching?
“Het heeft mijn ogen echt doen openen hoe ik en in combinatie met mijn gezin / werk in elkaar zit. Maaike is een heel fijn persoon om mee samen te werken en heeft ook een luisterend oor. Maar gaat daar ook meteen mee aan de slag, heel fijn.”

Een dame van midden 30 die op het punt stond haar baan op te zeggen (wat ze ook heeft gedaan tijdens ons traject samen) en die wilde onderzoeken wat ze echt wilde gaan doen. Balans tussen privé en werk was voor haar erg belangrijk. Evaluatievragen en haar antwoorden.

Wat was het doel dat je graag wilde bereiken in het traject?
“De vraag waar ik antwoord op zocht was: wat wil ik?”

In hoeverre en op welke manier heeft het traject hieraan bijgedragen?
“Door de sessies met Maaike en door de oefeningen die ik kreeg heb ik een aardig antwoord gekregen. Nu alleen nog finetunen.”

Wat kun je zeggen over de duur en de frequentie van de gesprekken?
“De tijd vloog elke keer voorbij en ik heb het idee dat het aantal gesprekken wel voldoende is.”

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
“Dat het fijn is als iemand je helpt om je prioriteiten op een rijtje te krijgen. Vaak zitten mensen vast in een bepaald patroon en kunnen zich hier niet meer uit halen.”

Hoe ga je met het geleerde verder?
“Doorpakken en actie ondernemen.”

Hoe heb je de gesprekken ervaren?
“Maaike is een heel fijn persoon om mee te praten, ik heb me nooit ongemakkelijk gevoeld bij haar.”

Wat zie je als de sterke punten van deze loopbaancoach?
“Mensenkennis, gedrevenheid, positief. ”

Welke tips/suggesties heb je ter verbetering?
“Ik vond het wel prima als de gesprekken wat uitliepen, maar ik kan mij voorstellen dat het voor Maaike misschien wat teveel wordt op den duur. Dus mijn tip zou zijn, beter de tijd bewaken.”

Wat voor cijfer geef je je loopbaancoach?
“Zeker een 9”

Wat wil je verder nog kwijt over de coach/coaching?
“Maaike is topper, die mij door een periode heeft geloodst waarin ik de weg een beetje kwijt was.”

 

Workshop Balans tussen privé en werk

Bij deze een aantal recensies naar aanleiding van de workshop Balans tussen privé en werk in de bibliotheek te Heiloo:
“Wat een fijne insteek, dit was voor mij de eerste hulp bij onduidelijkheid” (anoniem)
“Een hele inspirende workshop” (anoniem)
Een stap ik de goed richting heeft mij deze avond opgeleverd” (Yvonne)
“Een leerzame en mooie workshop” (Sonja)

“De workshop werk en privé in balans vond ik een echte eye opener! Door leuke stappen te doorlopen geef je eigenlijk antwoord aan jezelf over de verschillende aspecten in werk maar ook privé. Het weer bewust worden wat voor jou belangrijk is en waar je van ontspant!
In 1 woord was de avond: fijn!
Maaike is een ontzettend lieve, en zeer inspirerende vrouw! Ze luistert goed naar ieders verhaal en weet dat direct om te zetten naar een positief advies of een actie die ondernomen kan worden. Maaike is ook erg open over haar eigen verhaal, wat het makkelijker maakt ook je eigen ‘problemen’ te uiten.”(Lianne)

 

 

 

Delia heeft de Workshop Balans tussen privé en werk bij mij gevolgd en daarna een persoonlijk loopbaan traject. Delia werkte in de financiele sector, maar zat niet meer op haar plek. Ze liep tegen een burn-out en en liep in de ziektewet. Dit zijn haar woorden naar aanleiding van haar individuele traject bij mij:
“Ik wil jou bedanken voor de leuke en inspirerende sessies. Je hebt mij erg gemotiveerd om het roer om te gooien. En ik ben er blij mee!”

“Ik vond het fijn om samen met Maaike dit loopbaantraject te hebben doorlopen. Tijdens de gesprekken heb ik onderzocht wie ik ben, wat voor mij belangrijk is, wat mij drijft en wat mijn normen en waarden zijn. Tevens heb ik onderzocht wat ik zoek in een baan en in een werkgever en wat bij mij past. Nu deze zaken duidelijk zijn kan ik hier in de praktijk mee aan de slag kan ik stappen gaan maken. Maaike heeft mij erg gestimuleerd tijdens het traject zodat ik weer in mijzelf ben gaan geloven.

Door het enthousiasme van Maaike ben ik erg gemotiveerd geraakt en weer in mijzelf gaan geloven. De combinatie van gesprekken en oefeningen is een aanpak die goed bij mij past en heeft mij veel  gebracht op persoonlijk en op werkgebied. Ik heb een overstap gemaakt van de financiële sector naar de zorg en heb daar ook een baan in gevonden.”

Pim: “Na 20 jaar afscheid van mijn werkgever. Traject wil ik gebruiken om duidelijk te krijgen welke richting ik op wil: ondernemerschap of werkgever?”

“Maaike is een prettige loopbaancoach om mee samen te werken. Ze luistert goed en stuurt waar nodig. Ze voelt goed aan wat nodig is en wat niet. Maaike is betrouwbaar, trouw en houdt het traject goed in het oog”

© 2018 Prive Werk Balans
Powered by FunToStart